Πώς να επιλέξετε το μέγεθος του ρολογιού?

 

Σε αυτήν την ημέρα και εποχή, όπου οι άνθρωποι αγοράζουν συχνά πολυτελή ρολόγια στο διαδίκτυο, είναι ακόμη πιο σημαντικό να γνωρίζουμε το μέγεθος του καρπού σας. Με αυτές τις γνώσεις, είναι πιο εύκολο να επιλέξετε το σωστό μέγεθος του ρολογιού. Υπάρχουν μερικές προφανείς συμβουλές που πρέπει να θυμάστε. Τα άτομα με μικρότερους καρπούς πρέπει να φορούν μικρότερα ρολόγια και άτομα με μεγαλύτερους καρπούς - μεγαλύτερα. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά επιπλέον στοιχεία που πρέπει να ληφθούν υπόψη για να διασφαλιστεί ότι το ρολόι σας είναι σωστά αναλογικό με το χέρι σας.


Το μέγεθος της υπόθεσης έχει σημασία


Η διάμετρος της θήκης ρολογιού είναι το πιο σημαντικό και το πιο αισθητό στοιχείο κατά την επιλογή του σωστού μοντέλου. Τα ανδρικά ρολόγια έχουν συνήθως μέγεθος θήκης μεταξύ 38 mm και 46 mm. Ωστόσο, τα vintage μοντέλα μπορούν να έχουν μικρότερες θήκες, ακόμη και 34-36 mm, το οποίο εξακολουθεί να θεωρείται κλασικό μέγεθος. Οι μικρότεροι φάκελοι θεωρούνται θηλυκοί, ενώ οι μεγαλύτεροι προορίζονται μόνο για όσους απολαμβάνουν την προσοχή.


Το γενικό μέγεθος των ρολογιών έχει ως εξής:

  • <34 mm μικρο
  • 34 mm - 38 mm μεσαίο μέγεθος
  • 39 mm - 42 mm πρότυπο
  • 43 mm - 46 mm XL / Oversize
  • > 47 mm XXL

 

Μετρήστε τον καρπό σας


Πρέπει να μετρήσετε τον καρπό σας. Εάν ο καρπός σας έχει περιφέρεια 15 έως 17 εκατοστά, κανονικά πρέπει να φοράτε θήκες ρολογιού 38 mm, 40 mm και 42 mm. Εάν η περιφέρεια του καρπού σας είναι περίπου 17 έως 22 εκατοστά, θα πρέπει να επιλέξετε μια θήκη ρολογιού από 44 mm έως 46 mm. Αυτές οι προτάσεις βασίζονται στη σύγχρονη τάση των μεγαλύτερων ρολογιών.
Η γνώση της περιφέρειας του καρπού σας είναι επίσης σημαντική κατά την παραγγελία ενός ρολογιού, ώστε να μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι ο ιμάντας ταιριάζει και το βραχιόλι είναι το σωστό μέγεθος.


Άλλες εκτιμήσεις κατά την εξέταση του μεγέθους του ρολογιού


Το μέγεθος του καρπού σε σύγκριση με τη διάμετρο του ρολογιού δεν είναι το μόνο πράγμα που πρέπει να θυμάστε όταν ψάχνετε για το τέλειο ρολόι. Το πάχος της θήκης, οι διάφοροι ιμάντες και τα μέταλλα μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο πόσο βαρύ είναι το ρολόι όταν το φοράτε.
Το πάχος της θήκης ρολογιού συσχετίζεται γενικά με τη διάμετρο του μεγέθους της θήκης. Για παράδειγμα, οι φάκελοι μικρού ή μεσαίου μεγέθους συνήθως έχουν πάχος περίπου 7 mm, ενώ τα μεγάλα μεγέθη συνήθως έχουν πάχος περίπου 9 mm. Όσο περισσότερες επιπλοκές υπάρχουν με το ρολόι, τόσο πιο παχύ είναι πιθανό να είναι.


Ελέγξτε το πλάτος του ιμάντα


Αναζητήστε ιμάντα ρολογιού περίπου τη μισή διάμετρο της θήκης. Με άλλα λόγια, εάν θέλετε να αγοράσετε ένα ρολόι 42 mm, ο ιμάντας πρέπει να έχει πλάτος περίπου 22 mm. Το ρολόι θα φαίνεται δυσανάλογο όταν το μέγεθος του ιμάντα είναι πολύ μικρό ή πολύ μεγάλο.


Ιμάντες ρολογιού από ατσάλι, δέρμα και ύφασμα

Οι μεταλλικοί ιμάντες ρολογιών τείνουν πάντα να είναι μεγαλύτεροι και βαρύτεροι από τους ιμάντες από δέρμα ή ύφασμα, έτσι οι άνδρες με μεγαλύτερους καρπούς τείνουν να επιλέγουν μεταλλικά βραχιόλια. Το ανθεκτικό βραχιόλι συνδέσμου θα προσθέσει κάποιο βάρος στο ρολόι ανάλογα με το υλικό, αλλά διατίθενται και κοίλα βραχιόλια.
Μόλις βρείτε ένα ρολόι που σας αρέσει, η τελική απόφαση απορρέει από προσωπικές προτιμήσεις που ταιριάζουν στο στυλ του φορέματος και στον καρπό σας.