Τρόποι για να φορέσετε το ρολόι.

Πώς να φορέσετε σωστά ένα ρολόι; Αυτή είναι μια φαινομενικά απλή ερώτηση. Υπάρχουν αρκετοί κανόνες που πρέπει να ληφθούν υπόψη πριν στερεώσετε το ρολόι στον καρπό.

Φοράτε το ρολόι στο αριστερό ή το δεξί σας χέρι?

Είναι κοινώς αποδεκτό ότι το ρολόι πρέπει να φοριέται στο αριστερό χέρι. Ωστόσο, αυτός δεν είναι ένας αυστηρός κανόνας. Το γεγονός ότι το ρολόι φοριέται στο αριστερό χέρι και όχι στο δεξί χέρι δεν προκύπτει από τους κανόνες εθιμοτυπίας, αλλά από την καθημερινή πρακτική. Φοράμε το ρολόι στα αριστερά γιατί είναι πιο άνετο. Πρώτον, στην περίπτωση των δεξιών ανθρώπων, το αριστερό χέρι είναι λιγότερο φορτωμένο, και έτσι το ίδιο το ρολόι δεν παρεμβαίνει στις καθημερινές δραστηριότητες. Δεύτερον, είναι πιο βολικό να γυρίζετε το στέμμα και να ρυθμίζετε το ρολόι με το δεξί σας χέρι (εάν είστε δεξιόχειρες). Ένα ρολόι που φοριέται σε λιγότερο κυρίαρχο χέρι είναι επίσης λιγότερο εκτεθειμένο σε χτυπήματα και εκδορές.


Το γεγονός ότι το ρολόι είναι τοποθετημένο στον αριστερό καρπό, όχι στο σωστό, καθορίζεται από την ανάγκη για άνεση και αισθητική. Είναι λάθος να φοράτε το ρολόι στα δεξιά σας; Η τοποθέτηση του ρολογιού στον δεξιό καρπό σας δεν θα προκαλέσει τεράστια ψεύτικη κίνηση (ειδικά όταν είμαστε αριστερόχειρες). Σε γενικές γραμμές, αξίζει να τηρήσουμε την αρχή ότι φοράμε το ρολόι στον καρπό που είναι ... πιο άνετο.

Πώς να φορέσετε σωστά ένα ρολόι?


Υπάρχουν μερικοί ακόμη κανόνες που πρέπει να θυμάστε όταν φοράτε ένα ρολόι. Αυτές οι αρχές (όπως στην περίπτωση της επιλογής του καρπού) προκύπτουν περισσότερο από την πρακτική παρά από το savoir vivre.

Εδώ είναι:

  • Ένας άντρας δεν πρέπει ποτέ να φοράει ρολόι χαλαρά στον καρπό του. Είναι απαράδεκτο το ρολόι να περιστρέφεται κατά 360 μοίρες στον καρπό. Όταν φοριέται σωστά, το ρολόι πρέπει να κινείται ελαφρώς πάνω και κάτω στον καρπό όταν κινείται. Ωστόσο, αυτός ο κανόνας δεν ισχύει για γυναικεία ρολόγια. Υπάρχει περισσότερη ελευθερία εδώ. Τα γυναικεία ρολόγια μπορούν να φορεθούν άνετα ή χαλαρά στον καρπό σαν βραχιόλι.
  • Ένα ρολόι χειρός δεν πρέπει να φοριέται πολύ σφιχτά. Εάν το ρολόι σας αφήνει ένα αποτύπωμα στον καρπό σας, είναι πολύ σφιχτό και πρέπει να χαλαρώσετε. Μπορείτε εύκολα να προσδιορίσετε το μέγεθος του "χαλαρού" σε ένα βραχιόλι ή ζώνη. Ο χώρος πρέπει να είναι αρκετά μεγάλος ώστε να μπορείτε να εισάγετε το μικρό δάχτυλό σας από τον καρπό μεταξύ του καρπού και του ιμάντα ρολογιού.
  • Ένας δερμάτινος ιμάντας διαρκεί μερικές ημέρες για να "προσαρμοστεί" στο σχήμα του καρπού σας. Μόνο μετά από αυτήν την ώρα μπορούμε να το προσαρμόσουμε.
  • Όταν φοράτε μακρυμάνικο πουκάμισο, το ρολόι πρέπει να είναι πλήρως ορατό μόνο με το χέρι στραμμένο. Όταν στέκεται, το ρολόι δεν πρέπει να είναι ορατό κάτω από τη μανσέτα του πουκάμισου.
  • Δεν φοράμε ποτέ το ρολόι στη μανσέτα του πουκάμισου.
  • Για αθλητικές δραστηριότητες, αξίζει να επιλέξετε ένα ρολόι σε λαστιχένιο λουράκι ή με ένα σωστά τοποθετημένο βραχιόλι (κατάλληλη χαλαρότητα). Κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας, ο καρπός αυξάνεται ελαφρώς σε όγκο και στη συνέχεια ο ιμάντας πρέπει να χαλαρώσει ελαφρώς, ώστε να μην πιέζει τον καρπό.

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν αρκετοί κανόνες για τη σωστή χρήση του ρολογιού. Αξίζει να το θυμάστε και να το προσαρμόζετε στον καρπό σας αμέσως μετά την αγορά ενός νέου ρολογιού. Είναι σημαντικό ότι το κατάστημα που προσφέρει ρολόγια χειρός δίνει επίσης τη δυνατότητα συντόμευσης και προσαρμογής του βραχιολιού ή κοπής του λαστιχένιου ιμάντα. Τότε θα προσαρμόσουμε τέλεια το ρολόι στον καρπό μας.