Πώς μπορώ να επιλέξω ένα καλό γυναικείο ρολόι?Οδηγός αγορών για γυναίκες.

25.09.2019

Οι γυναίκες επιλέγουν συνήθως ρολόγια που δίνουν προσοχή στη μόδα και την αισθητική. Αγοράζουν δημοφιλή μοντέλα ρολογιών, κατασκευασμένα από κατασκευαστές μόδας ή οπτικά ελκυστικά ρολόγια, αλλά χωρίς πλούσια ιστορία και παράδοση. Τι πρέπει να λάβουν λοιπόν υπόψη όταν αγοράζουν γυναικείο ρολόι;

 

Καλό γυναικείο ρολόι. Τι να ψάξω?

Σίγουρα ο μηχανισμός. Αλλά ας ξεκινήσουμε από την αρχή.

Η γενική ανάλυση έχει ως εξής: έχουμε ρολόγια χαλαζία - που τροφοδοτούνται από μπαταρία και μηχανικά ρολόγια - που τροφοδοτούνται αυτόματα. Στο πρώτο, το δεύτερο χέρι χτυπά ομοιόμορφα κάθε δευτερόλεπτο. Δεν κινείται ομαλά στο πρόσωπο του ρολογιού.

Στο τελευταίο, ο μηχανισμός αναγκάζει το δεύτερο χέρι να ρέει πάνω από το πρόσωπο του ρολογιού με πολύ ευχάριστο τρόπο στο μάτι.

Το ρολόι χαλαζία έχει τα πλεονεκτήματά του. Το μεγαλύτερο από αυτά είναι το γεγονός ότι όταν το ρολόι σταματήσει να λειτουργεί μετά από λίγα χρόνια, αρκεί να αντικαταστήσετε την μπαταρία και αυτό είναι. Μπορούμε και πάλι να απολαύσουμε το αγαπημένο μας ρολόι, και ταυτόχρονα μια τέτοια λειτουργία δεν θα καταναλώνει τεράστιο προϋπολογισμό.

Όταν ασχολούμαστε με μια κίνηση ρολογιών - συχνά περίπλοκη και δύσκολη στην επισκευή - η επισκευή απαιτεί ένα επαγγελματικό χέρι εδώ. Σε περίπτωση που ένα τέτοιο ρολόι σταματήσει να λειτουργεί, θα πρέπει να επισκεφτείτε έναν εξειδικευμένο ωρολογοποιό για επαγγελματική επισκευή.

Γυαλί - ορυκτό ή ζαφείρι;

Πριν αγοράσετε ένα ρολόι, αξίζει να ενδιαφέρεστε για τα συστατικά του. Εάν αγοράσουμε ένα φτηνό ρολόι, μπορεί να αποδειχθεί ότι χρησιμοποιήθηκαν τα φθηνότερα ανταλλακτικά. Γρήγορα επιδεινώνονται, αποχρωματίζονται ή σπάνε.

Το γυαλί στο ρολόι είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέρη. Το μεταλλικό γυαλί χρησιμοποιείται συχνότερα στα γυναικεία ρολόγια (διαβάστε: μόδα). Η αντοχή αυτού του γυαλιού είναι αποδεκτή, αλλά ένα ρολόι με γυαλί ζαφείρι είναι σίγουρα καλύτερο - είναι πολύ δύσκολο να γρατσουνιστεί.

Όταν επιλέγετε γυναικείο ρολόι, συνιστούμε ανεπιφύλακτα να μην χρησιμοποιείτε ρολόγια hesalite. Η παραμικρή επαφή με άλλο αντικείμενο θα γρατσουνίσει το γυαλί.

Seiko στα δεξιά, με σκληρυμένο ορυκτό γυαλί (το λεγόμενο Hardlex). Blancpain με γυαλί ζαφείρι στα δεξιά.

Ζώνη ή βραχιόλι;

Ένας ιμάντας είναι ένα μέρος ενός ρολογιού που στην πραγματικότητα δεν έχει σημασία τόσο κατά την αγορά. Γιατί;

Μια εξατομικευμένη ζώνη από δέρμα φιδιού, στρουθοκαμήλου ή κροκοδείλου κοστίζει περίπου 100 PLN. Ένας τέτοιος ιμάντας ρολογιού θα διαρκέσει για πολλά χρόνια και σίγουρα μπορείτε να τον προσεγγίσετε ως επένδυση. Έτσι κυρίες. Μην αποθαρρύνεστε εάν το ρολόι σας έχει ένα λουράκι που δεν σας αρέσει. Μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί.

Το βραχιόλι είναι διαφορετικό. Πρέπει να το επιλέξετε με σύνεση και είναι καλύτερο να επαληθεύσετε την ποιότητά του κατά την αγορά, κατά προτίμηση αυτοπροσώπως στη μπουτίκ μας ή σε οποιοδήποτε άλλο κατάστημα.

Αδιάβροχο - χρειάζεται?

Τα ρολόγια φέρουν συχνά τη λέξη "Αντίσταση στο νερό". Δεν υπάρχει καμία τιμή δίπλα του. Αυτό σημαίνει ότι το ρολόι είναι απλώς αδιάβροχο. Αυτός είναι ο λόγος που αξίζει να το προσέξετε, γιατί μπορεί να αποδειχθεί ότι μετά την αγορά ενός ρολογιού και με το συνηθισμένο πλύσιμο των χεριών, ρίχνουμε το ρολόι και δεν θα έχουμε μεγάλη χρήση από αυτό.

Αποθεματικό ισχύος

Όταν αποφασίζουμε να αγοράσουμε ένα μηχανικό ρολόι, το απόθεμα ισχύος είναι μια πολύ σημαντική πτυχή στην οποία πρέπει να προσέξουμε. Εν ολίγοις - όσο μεγαλύτερο τόσο το καλύτερο.

Συνήθως, το απόθεμα ισχύος είναι περίπου 40 ώρες. Αυτό σημαίνει ότι αν αφαιρέσουμε το ρολόι και το βάλουμε σε ένα συρτάρι, θα σταματήσει μετά από 40 ώρες. Ωστόσο, εάν κατά τη διάρκεια αυτών των 40 ωρών βάλουμε ξανά το ρολόι στον καρπό - δεν θα χρειαστεί να το τυλίξουμε.

Παρακολούθηση διαστάσεων.

Αυτή η παράμετρος παραβλέπεται πολύ συχνά και είναι πολύ σημαντική κατά την επιλογή ενός ρολογιού. Κάθε ρολόι έχει πολλές διαστάσεις: το ύψος του ρολογιού (από το αυτί στο αυτί), το πλάτος του ρολογιού (από τη μία άκρη της θήκης στην άλλη), το πλάτος του ρολογιού με την κορώνα (όπως παραπάνω, εκτός από το πλάτος μετριέται με την κορώνα), το πλάτος μεταξύ των ωτίων. (δηλαδή το πλάτος του ιμάντα), το πάχος του ρολογιού (από τη θήκη πίσω στο πιο κυρτό μέρος, π.χ. το γυαλί).

Και δίνοντας προσοχή στις διαστάσεις του ρολογιού, ειδικά στο γυναικείο, είναι σημαντικό να δοθεί προτεραιότητα. Αν θέλουμε να αγοράσουμε ένα κομψό ρολόι, θα πρέπει να εστιάσουμε σε ρολόγια με πλάτος όχι μεγαλύτερο από 38 mm. Το πάχος ενός τέτοιου ρολογιού δεν πρέπει τότε να υπερβαίνει τα 4 mm, γιατί πρέπει να θυμάστε ότι ένα τέτοιο ρολόι πρέπει να χωράει κάτω από τη μανσέτα ενός πουκάμισου ή σακακιού.

Φυσικά, αν ψάχνουμε για ένα ρολόι που υποτίθεται ότι προσελκύει την προσοχή. Λοιπόν - όλα εξαρτώνται από το γούστο σας.

Παρακολουθήστε το βάρος

Όσο μεγαλύτερο είναι το ρολόι, τόσο βαρύτερο είναι. Εάν επιλέξουμε επιπλέον ένα ρολόι με ατσάλινο βραχιόλι, η θήκη θα είναι επίσης κατασκευασμένη από ατσάλι, τότε πρέπει να υπολογίσουμε το γεγονός ότι το ρολόι μας θα ζυγίζει πολύ. Επιλέγοντας ένα ρολόι με ιμάντα από νάτο ή δέρμα, σίγουρα θα περιορίσετε το βάρος του.

Σκοπός του ρολογιού

Πριν επιλέξετε ένα ρολόι, αξίζει να σκεφτείτε τι θα χρησιμοποιηθεί. Εάν δεν είναι ένα πολύ ρολόι εργασίας, φυσικά είμαστε ελεύθεροι να επιλέξουμε.

Ωστόσο, αν ψάχνετε για αθλητικό ρολόι, αξίζει να ενδιαφέρεστε για ρολόγια από μάρκες όπως Citizen, Casio Baby-G ή Casio Sheen. Αν ψάχουμε για ένα ρολόι με το οποίο μπορούμε να κολυμπήσουμε με ασφάλεια, αξίζει να ρίξετε μια ματιά στην αντοχή του στο νερό και, ειδικότερα, στη μάρκα Michael Kors.

Ένα αστικό ρολόι; Cluse, Rosefield, Bering - μεταξύ αυτών των παραγωγών, η επιλογή είναι μακράν η μεγαλύτερη.

Φυσικά, η τελική επιλογή ενός ρολογιού είναι δική σας, κυρίες. Ως εκ τούτου, σας προσκαλούμε να αγοράσετε στο κατάστημά μας restjewellery.gr