Πώς να επιλέξετε ένα γυναικείο ρολόι?

 
Ένα γυναικείο ρολόι σήμερα δεν είναι μόνο ένα χρονόμετρο. Είναι επίσης ένα τέλειο συμπλήρωμα στις γυναικείες μορφές, μια έκφραση προσωπικότητας και στυλ και ένα είδος επαγγελματικής κάρτας. Και δεδομένου ότι τα ρολόγια είναι ένα όμορφο, κομψό αξεσουάρ, αξίζει να σκεφτείτε να επιλέξετε το σωστό μοντέλο.

Πώς να επιλέξετε ένα γυναικείο ρολόι?

Ας ξεκινήσουμε με το βασικό κριτήριο επιλογής - αν πρέπει να είναι ένα καθολικό ρολόι, ένα για καθημερινή χρήση ή πρέπει να είναι μοναδικό και να ταιριάζει με έναν συγκεκριμένο τύπο ρούχων ή μια συγκεκριμένη περίσταση.
 

Καθημερινό ρολόι

Εάν δεν αντιμετωπίζουμε το ρολόι ως στοιχείο κοσμήματος ή ένα διάσημο αξεσουάρ, αλλά εστιάζουμε στη λειτουργικότητα, την αναγνωσιμότητα και την άνεση της φθοράς, θα πρέπει να επιλέξουμε ένα κλασικό γενικό μοντέλο - μια μεσαία ή μεγάλη θήκη, έναν επιλογέα με απλό σχεδιασμό σε ανοιχτό ή σκούρο, ήπιο χρώμα, συν δερμάτινη ζώνη. Ανεξάρτητα από το αν είμαστε στη δουλειά, σε έναν περίπατο, σε ψώνια ή σε ένα εστιατόριο, το ρολόι θα είναι ωραίο. Εάν η δουλειά μας σχετίζεται με ένα τυπικό στιλ, το παραπάνω κλασικό είναι η καλύτερη λύση, η οποία δεν υπόκειται σε μεγάλες εποχιακές τάσεις και θα φαίνεται τόσο καλή όσο την ημέρα της αγοράς σε λίγα χρόνια. Απλά διαχρονικό. 
 
 
  
 


Το καλύτερο για εργασία θα είναι τα καθολικά μοντέλα unisex, με μινιμαλιστικό σχεδιασμό και κατασκευασμένα από πολύτιμα υλικά

Η κλασική εμφάνιση δεν χρειάζεται να σημαίνει ότι η μεγαλύτερη άνεση του ρολογιού μας θα είναι μόνο το δεύτερο χέρι. Εάν μας αρέσουν οι σύγχρονες λύσεις ή είναι χρήσιμες για μας στην καθημερινή ζωή, ας αναζητήσουμε ένα μοντέλο με πολλές χρήσιμες λειτουργίες ή με μερικά χαρακτηριστικά ενός έξυπνου ρολογιού (υβριδικού) ή ενός ίδιου του έξυπνου ρολογιού. Χάρη στη σύνδεση Bluetooth, το ρολόι συγχρονίζει αυτόματα την ώρα με ένα smartphone, τηλεφωνικές κλήσεις, υπενθυμίζει συναντήσεις κ.λπ.
 
Όταν είμαστε σωματικά ενεργοί, επιλέξτε την πιο αθλητική έκδοση. Τότε η καλύτερη λύση θα είναι ιμάντες από καουτσούκ ή σιλικόνη. Οι λειτουργίες ενός χρονόμετρου, οπίσθιου φωτισμού και αντοχής στο νερό τουλάχιστον 50 m μπορούν επίσης να είναι χρήσιμες.
 

Λίγα λόγια για την αντίσταση στο νερό - ο χαρακτηρισμός τύπου "30 m" δεν καθορίζει καθόλου το βάθος! Θα εκπλαγείτε, αλλά το παράδειγμα των 30 μέτρων στην πράξη σημαίνει αντοχή στην τυχαία διαβροχή (π.χ. στη βροχή). Τα 50 m παρέχουν αντοχή στη βύθιση στο νερό, το μπάνιο σε μπανιέρα, αλλά δεν συνιστάται το κολύμπι σε ένα τέτοιο ρολόι. Μόνο όταν δημιουργηθεί το σήμα των 100 μέτρων, μπορείτε να κολυμπήσετε με ασφάλεια και 200 ​​μέτρα σας επιτρέπουν να βουτήξετε. Αυτό αξίζει να θυμόμαστε.

 

Διακοσμητικό ρολόι

Γυναικεία ρολόγια με διακοσμητικό βραχιόλι που αντικαθιστούν ή συμπληρώνουν κοσμήματα, είναι λειτουργικά δύο σε ένα. Με φανταχτερούς φακέλους, κλήσεις που είναι συχνά δύσκολο να διαβαστεί και στολισμένος βραχιόλια. Υπάρχουν επίσης πιο κλασικά μοντέλα με την προσθήκη πολύτιμων λίθων στα χείλη (πρόσφατα πολύ μοντέρνα) και στο ίδιο το καντράν. Τα διακοσμητικά ρολόγια είναι μια πολύ καλή λύση για γυναίκες που δεν τους αρέσουν πολλά κοσμήματα - σε αυτήν την περίπτωση, το ρολόι είναι ένα στοιχείο που τονίζει διακριτικά τη θηλυκότητά μας. Εάν το ρολόι πρέπει να είναι αυστηρά διακοσμητικό, τότε δεν θα υπολογίζονται επιπλέον λειτουργίες, αλλά ένα αποτέλεσμα που μπορεί να τονιστεί επιπλέον συνδυάζοντας το ρολόι με βραχιόλια.
 
 

Ένα βραχιόλι ματιών είναι μια ενδιαφέρουσα επιλογή για διακοσμητικά ρολόγια. Όταν επιλέγετε ένα ρολόι με βραχιόλι, δώστε προσοχή στον τύπο του κούμπωμα / φόρμα. Ορισμένες λύσεις δεν απαιτούν συνδετήρες.


Ένα αριστοκρατικό, πολυτελές ρολόι

Είναι μάλλον το πεδίο των ανδρών, αλλά μια τέτοια τάση είναι επίσης όλο και πιο αισθητή μεταξύ των γυναικών. Σε αυτήν την περίπτωση, το πιο σημαντικό πράγμα είναι η επωνυμία και η τελευταία, κορυφαία σχεδίαση. Οι τάσεις σε αυτόν τον τομέα υπαγορεύονται από μάρκες πολυτελείας και εστιάζουν συχνότερα σε ό, τι σχετίζεται με την ελβετική βιομηχανία ρολογιών - την εμφάνιση παραδοσιακών τεχνικών χειροτεχνίας. Δεν είμαι ειδικός στα ρολόγια πολυτελείας για 20, 50 χιλιάδες. ή ακόμη και αρκετά εκατομμύρια , οπότε αν θέλετε να αγοράσετε ένα ρολόι υψηλών προδιαγραφών (π.χ. ως επένδυση), είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε επαγγελματική εξυπηρέτηση πελατών σε πολυτελή σαλόνια.
 
 
Τα χρυσά ρολόγια είναι πολύ μοντέρνα τελευταία




Χαλαζία ή μηχανικό, στρογγυλό ή τετράγωνο, λουράκι ή βραχιόλι;

 
Μηχανισμός
Οι πιο δημοφιλείς είναι μηχανισμοί χαλαζία ή μπαταρίας. Είναι εύκολο να αναγνωριστούν με το χέρι του δευτερολέπτου (η ομαλή περιστροφή είναι το πεδίο των μηχανικών μηχανισμών). Είναι αρκετά ακριβείς, δεν χρειάζεται να τις τυλίξετε, αλλά αξίζει να χρησιμοποιήσετε καλής ποιότητας μπαταρίες, ώστε να μην χρειάζεται να τις αντικαθιστάτε κάθε χρόνο.

Οι κλασικοί (μηχανικοί) μηχανισμοί χωρίζονται σε μηχανισμούς με χειροκίνητη περιέλιξη και αυτόματους μηχανισμούς. Εάν δεν σας αρέσουν τα μοντέλα με πληγές στο χέρι, τα οποία χαρακτηρίζονται από μικρότερες ή μεγαλύτερες αποκλίσεις στις ενδείξεις, θα πρέπει να κατευθύνετε το ενδιαφέρον σας για μηχανισμούς με αυτόματη περιέλιξη, εκτιμώμενοι από ειδικούς και ενθουσιώδεις. Αυτός ο τύπος ρολογιού παίρνει ενέργεια μέσω των κινήσεων του καρπού, αλλά η προφανής συνθήκη για καλή λειτουργία το φοράει τακτικά και σε ορισμένα μοντέλα επιπλέον τύλιγμα ή χρήση ροτομάτου.

Υπάρχουν επίσης ηλιακοί μηχανισμοί και πιο βελτιωμένες εκδόσεις - Eco-Drive, οι οποίοι μετατρέπουν το φως σε ενέργεια για να τροφοδοτήσουν το ρολόι.
 
 
Φάκελος και ασπίδα
Φυσικά, οι στρογγυλοί φάκελοι είναι δημοφιλείς. Υπάρχουν επίσης πολλά ορθογώνια, τετράγωνα, οβάλ και ακανόνιστα σχήματα. Συνήθως κατασκευάζονται από παρόμοια υλικά από τα οποία κατασκευάζονται τα βραχιόλια, γι 'αυτό σας παραπέμπω στην επόμενη παράγραφο. Εδώ αξίζει να αναφερθεί μόνο η δυνατότητα χάραξης οποιασδήποτε πρότασης ή λογότυπου στην πίσω θήκη (ή βραχιόλι), εάν το ρολόι αγοράζεται ως ειδικό δώρο.
 
 
 
Τα ρολόγια με ορθογώνια ή τετράγωνη θήκη έχουν γεωμετρική μορφή που προσελκύει την προσοχή, είναι μοντέρνα αυτή τη σεζόν (προτείνω να προσέχετε και τα ρολόγια Art Deco).
 
 
Λουράκι, βραχιόλι, κρύσταλλο?
Μια κομψή δερμάτινη ζώνη είναι μια από τις πιο άνετες επιλογές, ταιριάζει τόσο στην εργασία όσο και στην καθημερινή χρήση, δεν θα σκίσει τα ρούχα σας και, αν είναι απαραίτητο, μπορεί εύκολα και γρήγορα να αλλάξει σε άλλη. Έχει επίσης τα μειονεκτήματά του - δεν του αρέσει το νερό, απορροφά τον ιδρώτα, αποχρωματίζεται εύκολα και μπορεί να χρειαστεί αντικατάσταση μετά από 2-3 εποχές. Εκτός από τους δερμάτινους ιμάντες, μπορούν επίσης να είναι σιλικόνη, καουτσούκ, άνθρακας ή πολύ ανθεκτικό - καουτσούκ.

Ένα βραχιόλι είναι η καλύτερη λύση εάν ψάχνετε ένα ρολόι με χαρακτηριστικά υψηλής αντοχής ή κοσμημάτων. Είναι ανθεκτικό και έχει ποικιλία σχεδίων. Μπορούμε να επιλέξουμε από διάφορους τύπους βραχιολιών, ξεκινώντας από τους πιο δημοφιλείς, δηλαδή από ανοξείδωτο χάλυβα, τιτάνιο, μαργαριτάρι, πλαστικό ή κεραμικό (ελαφρύ και πολύ ανθεκτικό). Μεταξύ ενδιαφέρων λύσεων για κυρίες, αξίζει να αναφερθεί το δέσιμο του ρολογιού με μια κορδέλα (στο λουρί), η οποία είναι μια ωραία ιδέα, ειδικά για το καλοκαίρι.
 
Εάν γνωρίζουμε ήδη τι ρολόι ψάχνουμε, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε τη λεπτομερή μηχανή αναζήτησης στο restjewellery.gr. Καθορίζοντας συγκεκριμένες παραμέτρους, θα εξοικονομήσουμε πολύ χρόνο κατά την επιλογή του σωστού μοντέλου.
 
Ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός είναι εδώ και πολλά χρόνια. Απλές, ευανάγνωστες κλήσεις, τέλειες αναλογίες.
 
 

Ποια στοιχεία πρέπει να προσέξετε όταν επιλέγετε ένα ρολόι για στυλ

Το πιο σημαντικό στοιχείο είναι ο χαρακτήρας του στυλ. Ένα διαφορετικό ρολόι είναι κατάλληλο για εργασία, ένα άλλο για να πάει στο θέατρο και ένα άλλο για ένα ταξίδι στα βουνά.

Το χρώμα του επιλογέα μπορεί να είναι το τέλειο συμπλήρωμα της στολής, π.χ. ένας μπλε ναυτικός πίνακας θα προσθέσει casual στυλ, παστέλ χρώματα (π.χ. σκόνη ροζ, μέντα) θα δώσει στα σετ ελαφριά και ρομαντική έκφραση. Το ρολόι σε μαύρο χρώμα θα συμπληρώσει τέλεια ένα μινιμαλιστικό ή glamour στιλ.

Ένας καφέ δερμάτινος ιμάντας ρολογιού που ταιριάζει με το πορτοφόλι, τη ζώνη παντελονιού ή τα υποδήματα θα κάνει το στυλ μας να γίνει αριστοκρατικό, η σκιά που πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο χρώμα των άλλων στοιχείων της στολής είναι πολύ σημαντική εδώ.
 
Τα ηλεκτρονικά ρολόγια στο στυλ της δεκαετίας του 1980 ήταν δημοφιλή τα τελευταία χρόνια
 

Τάσεις

Επί του παρόντος, υπάρχει μια μόδα για ρολόγια πλούσια διακοσμημένα με κρύσταλλα τόσο στην περιφέρεια της θήκης όσο και στο ίδιο το καντράν, χρυσά ρολόγια, μεγάλα ρολόγια XXL ή σε ανδρικά (boyfried) στυλ. Μια ενδιαφέρουσα τάση είναι η επιστροφή των ρολογιών και ρολογιών του Art Deco με ασυνήθιστες ενδείξεις των φάσεων της σελήνης. Την άνοιξη και το καλοκαίρι, τα ρολόγια σε παστέλ χρώματα είναι ελκυστικά. Ωστόσο, σε στυλ δρόμου, επιτρέπονται όλες οι λαβές, το ρολόι πρέπει να είναι κυρίως ορατό και μοντέρνο, οπότε το καλύτερο θα είναι μεγάλες θήκες, ακόμη και σε 3/4 του πλάτους του καρπού, συνδέσεις με πολλά βραχιόλια, ιμάντες, τέτοια ρολόγια μπορούν να φορεθούν όχι μόνο απευθείας στο χέρι, αλλά και στο μανίκι, π.χ. ένα πουλόβερ. Πρέπει να είναι "wow".
Τα πιο επιθυμητά μοντέλα ρολογιών από κορυφαίους σχεδιαστές μόδας.


Πρόσθετες λειτουργίες ρολογιών

Τα σημερινά ρολόγια, ακόμη και τα κλασικά, κρύβονται μερικές φορές μέσα σε πολύ περίπλοκους μηχανισμούς μέτρησης / ένδειξης πολλών πρόσθετων παραμέτρων και προσφέρουν πολλές χρήσιμες λειτουργίες, όπως:
  • Ξυπνητήρι / ξυπνητήρι
  • Οπίσθιος φωτισμός (αυτόματος οπίσθιος φωτισμός)
  • Χρονόμετρο (Χρονογράφος ή ταχύμετρο)
  • Ημερομηνίες
  • Διπλή ώρα
  • Υψόμετρο
  • Παρακολούθηση καρδιακού ρυθμού
  • Φάσεις της Σελήνης
  • Ετήσιο ημερολόγιο
  • EOL (End of Life) - λειτουργία ηλεκτρονικού ρολογιού, που ενημερώνει για χαμηλή τάση μπαταρίας. Εκδηλώνεται μετακινώντας το χέρι δευτερολέπτων λιγότερο συχνά (π.χ. μία φορά κάθε τέσσερα δευτερόλεπτα, κατά τέσσερα δευτερόλεπτα).
    GPS
  • Eco-Drive - ένα σύστημα που επιτρέπει στο φως να διέρχεται από την επιφάνεια του ρολογιού και να μετατρέπεται στο εσωτερικό σε ενέργεια που τροφοδοτεί το ρολόι.
  • Περιστρεφόμενη στεφάνη του ρολογιού
  • Smartwatch - πολλές δυνατότητες μετά τη σύζευξη του ρολογιού με μια συσκευή iOS ή Android. Παρακολούθηση δραστηριότητας και ύπνου, απελευθέρωση κλείστρου κάμερας, κίνητρο, σιωπηλή νυχτερινή λειτουργία, GPS, πρόγνωση καιρού, αποθήκευση cloud ...
  • Alpha GEL - μεγαλύτερη αντοχή σε κραδασμούς / κραδασμούς
  • αντιμαγνητικό ρολόι

Μερικές συμβουλές για τη χρήση και τη συντήρηση

-- Δεν πρέπει να θέτουμε το ρολόι σε υπερβολικά ακραίες θερμοκρασίες, ειδικά στις γρήγορες αλλαγές τους.
- μην διατηρείτε σε μέρος εκτεθειμένο σε μαγνητικό πεδίο, π.χ. δίπλα σε μεγάφωνο ή απευθείας σε smartphone. Η τοποθέτηση του ρολογιού στο ψυγείο δεν είναι επίσης καλή ιδέα.
- Τα αδιάβροχα και αδιάβροχα ρολόγια δεν είναι αδιάβροχα και η κίνηση μπορεί να πλημμυρίσει ακόμη και όταν πλένετε τα χέρια περισσότερα >>
- Τα μεταλλικά βραχιόλια και οι αδιάβροχες θήκες πρέπει να καθαρίζονται με οδοντόβουρτσα και σαπουνόνερο και στη συνέχεια να στεγνώνουν με μαλακό πανί. Αποφύγετε προϊόντα με βάση το αλκοόλ, διαλύτες και χημικά οικιακής χρήσης που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στο βραχιόλι ή στις φλάντζες.
- Εάν το ρολόι μπαταρίας εξαντληθεί ή είναι αργά, μπορεί να οφείλεται σε βρώμικο μηχανισμό (ή σε κακή, για φθηνά ρολόγια). Να θυμάστε ότι το ρολόι πρέπει να συντηρείται κάθε λίγα χρόνια για τον μηχανισμό, ο οποίος απαιτεί καθαρισμό και λίπανση με φρέσκο ​​λάδι. Τα σφάλματα ένδειξης είναι το καλύτερο σημάδι ότι είναι απαραίτητο. Στην περίπτωση ακριβών ρολογιών διάσημων εμπορικών σημάτων, είναι καλύτερο να το κάνετε σε εξουσιοδοτημένο ωρολογοποιό.

Σας προσκαλούμε να εξοικειωθείτε με την προσφορά μας γυναικείων ρολογιών στο restjewellery.gr

inspiracja slouchy i etola