Σε περιόδους δημοτικότητας των smartphone, μπορούμε πάντα να ελέγξουμε την ώρα στην οθόνη του τηλεφώνου μας. Παρ 'όλα αυτά, πολλοί άνθρωποι δεν σταματούν να φορούν παραδοσιακά ρολόγια, τα αντιμετωπίζουν ως μια κομψή λεπτομέρεια που συμπληρώνει τέλεια την εικόνα. Αναρωτιέστε απλώς ποιο ρολόι να επιλέξετε; Διαβάστε τον οδηγό μας και μάθετε τι να ψάξετε όταν συγκρίνετε πολλά διαφορετικά μοντέλα.

Δώστε προσοχή στον μηχανισμό

Η λειτουργικότητα, ο χρόνος λειτουργίας και η τιμή του χρονοδιακόπτη εξαρτώνται από τον τύπο του μηχανισμού. Προς το παρόν, τα ανδρικά ρολόγια είναι τα πιο δημοφιλή:

  • ηλεκτρονικά (χαλαζία) - είναι αρκετά φθηνά (λόγω της μεθόδου παραγωγής), ανθεκτικά και αξιόπιστα. Εγγυούνται μια πολύ ακριβή μέτρηση του χρόνου - εκτιμάται ότι οι μέσες αποκλίσεις ανά ημέρα μπορεί να είναι μόνο 0,3 έως 0,6 s
  • μηχανικό (κλασικό) - χρησιμοποιούν απόδραση και ρυθμιστή ισορροπίας (αντίστοιχα εκκρεμή σε μεγάλα ρολόγια). Πρέπει να τυλίγονται τακτικά με δαντέλα. Επιλέγονται κυρίως από άτομα που εκτιμούν τις παραδοσιακές λύσεις,αυτόματο - έχουν έναν κύλινδρο (ελατήριο) που τυλίγει αυτόματα το μηχανισμό όταν το χέρι κινείται.
  • αυτόματο - έχουν έναν κύλινδρο (ελατήριο) που τυλίγει αυτόματα το μηχανισμό όταν το χέρι κινείται.

Πώς να επιλέξετε ένα καλό ρολόι?


Φάκελος

Η θήκη είναι το βασικό στοιχείο του ρολογιού. Τα αποκλειστικά μοντέλα είναι κατασκευασμένα από χρυσό ή πλατίνα. Είναι ανθεκτικά, ανθεκτικά και πολύ αριστοκρατικά. Οι θήκες τιτανίου, οι οποίες χρησιμοποιούνται συχνά σε πιο ακριβά αθλητικά ρολόγια, είναι επίσης εξαιρετικά ανθεκτικές. Τα ανδρικά ρολόγια μεσαίας τιμής είναι συχνά κατασκευασμένα από ατσάλι. Τα πλαστικά χρησιμοποιούνται συνήθως σε φθηνότερες εκδόσεις και συνήθως σε σπορ.

Η σκληρότητα της διαφάνειας

Λειτουργεί ως προστατευτική ασπίδα, οπότε θα πρέπει να είναι ανθεκτική και αισθητική. Το αδύναμο υλικό θα γρατσουνιστεί γρήγορα και μπορεί επίσης να σπάσει. Αποφύγετε τα πλαστικά καθώς τα συνθετικά Mohs (1-10) λαμβάνουν το φτωχότερο αποτέλεσμα. Το ορυκτό γυαλί είναι ένας συμβιβασμός μεταξύ αντίστασης και λογικής τιμής (έχει βαθμολογία 5). Τα ρολόγια υψηλής ποιότητας χρησιμοποιούν γυαλί ζαφείρι (8-9 βαθμοί).

Ασπίδα

Στην ιδανική περίπτωση, πρέπει να είναι απλό και ευανάγνωστο. Τα κλασικά ρολόγια χρησιμοποιούν αραβικούς ή ρωμαϊκούς αριθμούς σε σκούρο φόντο. Η ηλεκτρονική οθόνη βρίσκεται συχνά σε αθλητικά μοντέλα. Προτιμάτε περισσότερα σχέδια σχεδιαστών; Μπορείτε να επιλέξετε ένα ανδρικό ρολόι με ένα διάφανο καντράν και ένα ορατό εσωτερικό του μηχανισμού ή με τα χέρια σε ασυνήθιστα σχήματα.

Ένας οπίσθιος φωτισμός θα είναι χρήσιμος - χάρη σε αυτό μπορείτε να ελέγξετε την ώρα στο σκοτάδι. Επιπλέον, επιπλέον συμβουλές μπορεί να εμφανίζουν ημέρες της εβδομάδας, μήνα ή θερμοκρασία. Τα προηγμένα ρολόγια έχουν επίσης ένα χρονόμετρο.

Λουράκι / βραχιόλι

Όταν σκέφτεστε ποιο ρολόι να επιλέξετε, σκεφτείτε ένα λουράκι ή ένα βραχιόλι. Το κούμπωμα μεταφράζεται στο στυλ ενός συγκεκριμένου μοντέλου. Ο τύπος του υλικού και η σκιά του καθορίζουν το οπτικό αποτέλεσμα. Για επίσημες περιπτώσεις, η επιλογή με δερμάτινο λουράκι θα λειτουργήσει καλά. Για καθημερινή χρήση, μπορείτε να σκεφτείτε έναν ιμάντα σχεδιασμού από παχύ ύφασμα και για μια βραδινή έξοδο - ένα βραχιόλι από χρυσό, ασήμι, πλατίνα ή ατσάλι.

Ποια εταιρεία ρολογιών πρέπει να επιλέξετε;

Σας ενδιαφέρει το ρολόι υψηλής ποιότητας; Προσεγγίστε για επώνυμα μοντέλα. Ο κατασκευαστής με πλούσιες παραδόσεις φροντίζει τις καλύτερες πρώτες ύλες και την ακρίβεια της κατασκευής. Ποια επωνυμία ρολογιού αξίζει να προτείνουμε; Η προσφορά μας περιλαμβάνει ρολόγια υψηλής ποιότητας από κορυφαίους προμηθευτές της βιομηχανίας - επισκεφθείτε τον ιστότοπο του καταστήματος